i2Health Sant Pau col·labora en el taller Tecno-Antropologia i eSalut (eHealth): Noves Tecnologies per a la fomentar la mobilitat entre la gent gran, organitzat per ACPA i impartit per el Dr Jordi Colobrans.
El taller s’adreça a persones interesades en conèixer i posar en pràctica la recerca en experiència d’usuaris (User Experience Research) en el camp de la salut, habitualmente investigadors socials i psico-socials, dissenyadors, desenvolupadors, psicòlegs de la percepció i investigadors de mercat.
Per aquest motiu, s'abordara un dels problemes que intenta resoldre la eSalut: el de la progressiva disminució de la mobilitat de la gent gran a mesura que envelleix i la conseqüent pèrdua de qualitat de vida que experimenten algunes persones. És possible aconseguir que les persones grans mantinguin o, fins i tot, incrementin la seva mobilitat i els efectes positius que se’n deriven? Com podrien les TIC contribuir al món de l’envelliment actiu?
Per a donar resposta a aquesta pregunta posarem en pràctica una de les hipòtesi de la eSalut: Si la gent gran se sentís més segura en el moment de desplaçar-se, probablement es desplaçaria més. En aquest taller explorarem un instrument que s’està dissenyant i desenvolupant amb aquesta finalitat en el marc del projecte Com’on (http://www.comon.lu), un projecte d’I+D+i de la UE dins del programa de la AAL (Assistant Ambient Living) (http://www.aal-europe.eu/) dirigida des del Coopehangen LivingLab (http://copenhagenlivinglab.com/) i on participen cinc països. Catalunya, hi participa des del livinglab de salut i2Health-Sant Pau (http://www.i2healthsantpau.eu/) a través de Livinglabing (http://livinglabing.com). L’instrument que explorarem és el Comp’anion, una aplicació per a mòbil que permet acompanyar i comunicar-se virtualment amb als viatgers d’edat durant els seus desplaçaments.
CONTINGUTS
1) Una aproximació al coneixement dels projectes d’eSalut i als processos de co-disseny d’aplicacions informàtiques amb la participació activa del usuaris (aplicacions de la User Experience Research al camp de la Salut)
2) Una revisió en profunditat i crítica de què s’ha fet en aquest projecte i de la documentació generada des dels seus inicis fins al present (2012-2014),
3) Una exploració del darrer producte resultant d’aquesta recerca: el segon prototip de l’aplicació Com’panion
Per a dur a terme l’exploració de l’aplicació simularem una organització que té cura de la gent gran (una Care Organization) que farà de centraleta (Call Center). Paral·lelament, organitzarem una xarxa de viatgers i acompanyants (gent gran que es desplaça i acompanyants virtuals connectats a través de l’aplicació mòbil). Cada un dels assistents tindrà al seu càrrec una o dues persones jubilades a les que acompanyarà virtualment en els seus desplaçament
Informació sobre el taller i inscripcions: http://acpantropologia.blogspot.com.es/
El projecte Com'on ha sigut finançat per:
El projecte Com'on ha sigut finançat per:
No hay comentarios:
Publicar un comentario